Cuma, Kasım 23, 2007

"Rubik Küp"




Bir çok insan için çözümü imkansız görünen bu küp halk arasında sabır küpü ve zeka küpü gibi değişik isimler almıştır.
Zor olduğu kadar eğlencelide olan bu oyuncağın mucidi Erno Rubik'tir.
1974 yılında Sihirli Küp adıyla Budapeşte'den yola çıkan Rubik Küp 1980 yılında orijinal adıyla birlikte dünya piyasasına girdi.
İngiltere’de 1980 ve 1981 yıllarında iki yıl üst üste Yılın Oyuncağı seçildi.
Rubik Küp ilerleyen yıllarda farklı modellerle piyasaya çıkmaya başladı bu modelleri ve daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.
Çok düşük sürelerde çözmeyi başaranların olması bunların arasında bebeklerin bile olması hatta gözü kapalı çözenlerin olması Rubik Küp'ü çözmekte zorlanan diğer insanlar için umut ışığı oluyor denilebilir.
Rubik Küp ile ilgili videoları buradan görebilirsiniz.

Çözüm Proğramı

Rubik Küp çözüm proğramını indirmek için buraya
Gelişmiş sanal küpü indirmek için
buraya tıklayabilirsiniz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

rubik küpü aldık öğrenmek için ama karmakarışık kaldı öyle baktıkça sinirim bozuluyordu.neyseki rubik küpü çözüm programını indirdimde en azından artık düzelmiş bir şekilde o bana ben ona bakıyorum.....yapamayanlar için iyi bir program....

TEMHA dedi ki...

Rubik küp çözümü gerçektende çok zor ve sinir bozucu yani en azından çoğunluk için böyle ama birazcık azmedip birazda uğraşınca yapılabiliyor.
Ben birkaç gün uğraştıktan sonra sonunda çözdüm ve bir daha bozmak istemedim :) insan yapmak için o kadar uğraşınca bozmak istemiyor :)
Rubik küp çözümü için benim izledigim yöntem önce alt katmanı yapmak sonra orta ve daha sonra asıl zor olan kısımı son katmanı yapmaktı.
Rubik küp çözüm proğramını verdigim linke tıklayıp indirmenizi öneririm gerçektende işe yarıyor enazından çözemeyip sabrınız taşınca proğram yardımıyla çabucak çözebilirsiniz.
Saygılarımla.

Adsız dedi ki...

yaa bn bununla ilgili program indirmek yerine internet üzerinden kendi elimdekinin çözümünü yapmak istiyorum nerden bulabilirim bunu bilen varsa lütfen cevap yollasın...

TEMHA dedi ki...

Arkadaşım tam aradığın proğramı bir keresinde görmüştüm ama şu anda bulamıyorum. Elindeki karışmış Rubik Küpün renklerini olduğu gibi proğrama girip çözümünü çıkarabiliyordun.

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics